Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro län i konkurstopp

Företagskonkurserna i landet fortsätter att minska i snabb takt. Men i Örebro län har antalet konkurser ökat mer än i något annat län hittills under året.

Annons

Under april månad i år försattes tolv företag i Örebro län i konkurs. Motsvarande månad förra året var det sju konkurser.

I hela landet försattes 493 företag i konkurs i år. Detta att jämföra med 660 konkurser i april 2009. Det är en minskning med 25 procent, enligt färsk statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

Även när det gäller perioden januari-april i år så går Örebro län mot strömmen och redovisar ett ökat antal företagskonkurser jämfört med motsvarande period i fjol. 60 företag i länet har gått i konkurs under årets fyra första månader. I fjol var antalet konkurser i länet 36 under motsvarande period. Det är en ökning med hela 67 procent. Det är den största ökningen bland landets län. Förutom Örebro är det bara Uppsala län (plus 53 procent) och Västmanland (plus 39 procent) som har haft fler konkurser hittills i år. I alla andra län har konkurserna minskat.

Siffrorna för hela landet visar också att konkurserna minskat under årets fyra första månader. Under perioden januari-april i år har 2 083 företag försatts i konkurs. Motsvarande period i fjol var antalet konkurser 2 565, vilket innebär en minskning med 19 procent.

- Den ökade efterfrågan som många företag just nu upplever har lett till en betydande förbättring av det ekonomiska läget med stärkt likviditet för många företag, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.

Så har så här många företag i länets kommuner har gått i konkurs under januari-april i år (siffran för motsvarande period i fjol inom parentes):

Örebro 30 (21)

Karlskoga 8 (9)

Kumla 5 (1)

Askersund 4 (0)

Nora 4 (1)

Hällefors 3 (0)

Lindesberg 3 (1)

Laxå 1 (0)

Ljusnarsberg 1 (0)

Hallsberg 1 (1)

Degerfors 0 (0)

Lekeberg 0 (2)

Mer läsning

Annons