Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10-årig flicka råkadeut för blottare i morse

"Vill du tjäna lite extrapengar?" Med den frågan, och byxorna nere, stoppade en man en 10-årig flicka på väg till Mariebergsskolan i morse.

Annons

Händelsen inträffade vid 07.45-tiden i närheten av cykeltunneln under motorvägen i närheten av skolan. Den upprivna flickan cyklade snabbt från platsen och kontaktade omedelbart sin mamma och sin lärare. Polisen larmades och en patrull skickades till området.

Mannen hade avvikit

- Men då hade givetvis mannen redan avvikit från platsen. Vi har tagit upp en anmälan och signalementet vi fått av flickan är att mannen ska vara i 30-årsåldern, ha svart kortklippt hår, glasögon och vara lite skäggig. Han ska ha varit iklädd jeans, berättar Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Magnus Janzon är rektor på Mariebergsskolan. Förutom att larma polisen tog han snabbt kontakt med flickans mamma. Tillsammans med läraren beslutade de att flickan kunde vara kvar i skolan under dagen.

- Det viktigaste är att vi ser till att hon får en lugn och trygg dag, säger han.

Tar ni upp händelsen och informerar elever i klasserna?

- Nej, inte i det här skedet. I stället skickade jag ett mejl till all personal. Mejlet innehöll en faktaruta om händelsen, så att alla har korrekt information. Personalen i sin tur uppmanades att kontakta vårdnadshavare för barn i deras respektive klasser. Det är alltid svårt att informera utan att oroa i onödan.

Har ni varit med om något liknande tidigare?

- Nej, men i våras hade vi ett antal bilar som rörde sig runt skolan på ett misstänkt sätt. Då uppmanade vi till extra vaksamhet, säger Magnus Janzon. 

Mer läsning

Annons