Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 nya jobb på Atlas Copco

Atlas Copco börjar få vind i seglen igen. En markant ljusning på gruvsidan, framför allt i Australien, gör att företaget nu planerar att öka personalstyrkan i Örebro med ett 100-tal visstidsanställda.

Annons

Det är nu ett drygt år sedan Atlas Copco drog i nödbromsen och varslade 370 anställda i Örebro,

300 på kollektivsidan och 70 tjänstemän.

57 har redan tagits in

Men sedan i somras har marknaden visat tecken på stabilisering. I augusti tog företaget in 42 personer på visstid fram till årsskiftet. Det har förlängts till 31 mars. Om de fortfarande behövs efter det datumet kommer de att erbjudas tillsvidareanställning.

I oktober och november togs ytterligare 15 personer in.

Men det stora lyftet kommer under våren. Det finns indikationer på en uppgång i gruvverksamheten, framför allt i Australien. Atlas Copco har därifrån fått in många förfrågningar på de allra största dumprarna.

Två etapper

För att kunna möta en trolig uppgång i efterfrågan vill Atlas Copco redan nu öka personalstyrkan med 100 personer. Det sker i två etapper med 65 under februari och 35 senare under året.

Det handlar om visstidsanställning under 12 månader.

När dessa personalökningar genomförts har mer än hälften av de varslade kollektivanställda tagits tillbaka inom loppet av ett år.

Företaget kontaktar nu uppsagda enligt turordningslistan. Många som fått erbjudandet har hunnit få andra jobb, valt utbildning eller tackat nej av andra skäl. För att hitta de 42 + 15 som hittills återanställts har man fått gå ner till plats 110 på turordningslistan.

Det betyder att man fått fråga två för varje nyrekrytering.

Om den trenden också skulle gälla de 100 som nu ska rekryteras måste man beta av hela turordningslistan på 300 uppsagda.

Många företag har valt att anlita bemanningsföretag när konjunkturen börjat vända uppåt. Man vill inte binda upp sig för varaktiga kostnadsökningar i ett tidigt skede.

Men på Atlas Copco har företagsledning och fack enats om att inte anlita bemanningsföretag. I stället har facket sträckt sig långt i att acceptera upplägget med visstidsanställningarna.

Mer läsning

Annons