Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1000 liter starköl borta- restaurangen varnas

Var har 1 000 liter starköl tagit vägen? Det har restaurang Mingus i Ladugårdsängen inte kunnat redogöra för. Nu varnas restaurangen av kommunens tillståndsutskott.

Annons

Redan 2009 hade företaget svårt att förklara den stora skillnaden mellan inköpt och såld alkohol. Ägaren hävdade då att han hade lärt sig av tidigare misstag och att misstaget inte skulle upprepas. Trots det upprepades historien.

Tillståndsutskottet menar att alkohollagen inte följts och meddelar nu restaurangen en varning. Restaurangchefen George Gergaka är inte nöjd med beslutet.

- Vi kommer att överklaga. Vi tog över verksamheten 2009 och när jag skulle rapportera in i till tillståndsenheten räknade jag fel och uppgav fel lager. Jag skickade nu med en ny kalkyl, men det verkar de inte ha tagit hänsyn till. Skillnaden mellan inköpt och såld öl ska vara 50 liter, inte 1 000. Det är nästan ingenting, säger han.

Kontroll genomfördes

Tillståndsenheten genomförde på kvällen den 29 april kontroll av restaurang Napoli på Väster. Ett 70-tal gäster fanns i lokalen vid tillfället och inspektörerna kunde konstatera att berusningsnivån var hög - flera personer var mycket berusade men hade ändå glas med alkoholhaltiga drycker i handen. Kontroller har även genomförts vid tidigare tillfällen. Även då har berusningsgraden varit hög. Nu varnas restaurangen, meddelar tillståndsutskottet.

Servering i limousin

Företaget Limoeurope, med limousinservice i Örebro, har ansökt om att få servera alkohol i en av sina bilar. Ärendet har remitterats till länsstyrelsen. I svaret påpekar länsstyrelsen att alkoholservering inte ska tillåtas i fordon av typen limousiner. Ordförande alternativt vice ordförande i tillståndsutskottet kommer nu att besluta i ärendet. 

Mer läsning

Annons