Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

130 000 böcker chippas - då stänger biblioteket

Stadsbiblioteket kommer vara stängt under två veckor.
Orsaken är att chip ska ersätta streckkoder på 130 000 böcker.
– Men de böcker man bokat går att låna, säger bibliotekschefen Christer Klingberg.

Annons

Den nya tekniken som ersätter streckkoderna kallas för RFID och kommer även börja användas på de övriga kommunala biblioteken i staden. Så sammanlagt handlar det om ungefär 250 000 böcker, enligt bibliotekschefen Christer Klingberg.

– Vi gör det här för att underlätta för våra besökare. I dag måste man låna böckerna en och en. Nu kan du låna en trave upp till 30 centimeter samtidigt. Vi har också haft en del problem med att streckkoderna piper i larmdetektorerna trots att man har lånat. Och det är ju inget kul, säger Klinberg.

Arbetet med att byta ut streckkoderna kommer att pågå under 14 dagar, under nästa vecka och veckan efter det (vecka 17-18).

– Men det går att boka böcker via vår hemsida och komma hit till desken och hämta ut dem under tiden. Men det går inte att gå som vanligt bland hyllorna och plocka.

Efter arbetet på stora Stadsbiblioteket i city kommer böckerna chippas på övriga kommunala bibliotek fram till slutet av juni.

Men stadsbiblioteket kommer

ha öppet vardagar mellan klockan 8–17 för tidningsläsning, kopiering och internetdatorer och som sagt för hämtning av reserverade böcker. Medborgarkontoret, Vägvisaren, Cityakademin och Invandrarservice har ordinarie öppettider.

Mer läsning

Annons