Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

140 000 örebroare!

(UPPDATERAD 19:11) I dag kom det färsk statistik från Skatteverket som visar att det nu bor 140 000 invånare i Örebro kommun.

Annons

Nu är den ”magiska gränsen” nådd. För nu har vi passerat 140 000-strecket på folkboförda personer i kommunen.

–  Jag tycker att det är jätteroligt. Vi vet att det innebär stora utmaningar. Men också stora möjligheter. Örebro är en attraktiv stad dit man vill flytta och där man vågar föda barn och bilda familj, säger Lena Baastad, kommunstyrelsens ordförande.

Under året har invånarantalet ökat med 1 179 personer i Örebro och de senaste tio åren har befolkningen ökat med tio procent, närmare bestämt 13 000 invånare.

– Vi kan se att det föds flera barn. Dessutom har universitetet stor betydelse för vår region. Det ökar möjligheterna att rekrytera arbetskraft. Vi är den kommun som växer snabbast i landet utanför storstadsregionerna.

Hur ska kommunen klara bostadsbristen?– Vi måste se till att vi har både hyreslägenheter, att det finns bostadsrätter, och att det finns möjlighet att bygga sin egen villa om man vill det. Det måste finnas en blandning. Vi har lagt ett stort uppdrag på att ÖBO ska bygga i hög takt. Men det krävs också att privata fastighetsägare bygger.

Mer läsning

Annons