Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åring döms för Vågenmisshandel

En 15-årig pojke döms för att ha misshandlat en 14-årig pojke på Vågengallerian. En annan 15-årig pojke frias från misstankarna. 

Annons

Det var i oktober i fjol som misshandeln ägde rum. Ett gäng på tre pojkar åkte i rulltrappan när de fick ögonkontakt med en 14-årig pojke som satt på en soffa längst ner i Gallerian tillsammans med fyra tjejkompisar. De frågade vad han glodde på varpå pojken svarade ”Gå och dö”, enligt tingsrättens dom. Då ska en 15-årig kille i gänget blivit förbannad och gått fram till pojken i soffan och tagit tag i hans krage och tumult uppstod.

14-åringen hamnade sen på golvet och då delade 15-åringen ut flera slag i ansiktet på pojken, vilket fångades på kameraövervakning. Offret ska även tagit emot några sparkar på kroppen. Men en annan 15-årig pojke i gänget, som stått åtalad, frias eftersom det inte har gått att bevisa via övervakningsfilmen vem som sparkat. Orsaken är att ytterligare en, icke identifierad person, var närvarande vid misshandeln och i tumultet. 

Den 15-årige pojken som döms var först åtalad för grov misshandel men tingsrätten ändrar det till misshandel av normalgraden. Själv menar han att det handlade om självförsvar. Han döms till 30 timmars ungdomstjänst. 14-åringen svimmade av i samband med misshandeln och fick flera blåmärken i ansiktet och klagade på huvudvärk i cirka tre veckor efteråt.

Mer läsning

Annons