Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 kvinnor anmält läkare för sexbrott

Polisutredningen om en läkare som misstänks för sexbrott mot patienter, i Örebro och i Södermanland, har växt. Sammanlagt 15 kvinnor har polisanmält honom. Han är i samtliga fall misstänkt för sexuella ofredanden då kvinnorna varit hans patienter.

Annons

I Örebro arbetade mannen för drygt två år sedan. Han är under den tiden misstänkt för två sexuella ofredanden, ett på en vårdcentral och ett vid ett hembesök knutet till landstingets primärvård.

– Jag räknar med att få polisutredningen i början av september och börja min genomgång inför beslutet om åtal, säger kammaråklagare Thomas Bergström i Eskilstuna.

Då mannen slutade i Örebro sökte han och fick tjänster i Södermanland.

Samtidigt började anmälningar komma om att han gjort sig skyldig till sexbrott och utredningen växte till att gälla både Örebro och Södermanland.

40-åringen anhölls

Läkaren, som är i 40-årsåldern, greps och anhölls. Han blev också häktad.

– Från början var det några anmälningar, men de har blivit fler och totalt finns nu anmälningar från 15 kvinnor, säger Tomas Bergström.

Läkaren stängdes av från den tjänst han hade, i Södermanland, i samband med gripandet.

Han har under hela utredningen nekat till alla anklagelser. Han säger att han inte i något fall gjort sig skyldig till det han anklagas för i anmälningarna.

– I samtliga fall gäller misstankarna sexuellt ofredande, säger Thomas Bergström.

När är din genomgång av förundersökningen klar?

–Någon gång i september räknar jag med att ta beslut i åtalsfrågan.

Mer läsning

Annons