Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

150 örebroare kollade e-sport på puben

Nöjda med 30. Supernöjda med 50. Men det blev runt 150 örebroare som tog sig till Örebro E-sports första pubevent.Det blev en tisdagskväll med Dota 2 och lagen Evil Geniuses och Ninjas in Pyjamas.

Annons

Adam Starck drog med kompisen Martin Strömberg till krogen Pitcher’s när han fick veta att Örebro skulle få sitt första Pubstomp event. Väl placerade vid en av bardiskarna hade de två full koll på tv-skärmen där svenska laget Ninjas in Pyjamas mötte amerikanska Evil Geniuses i strategidataspelet Defense of the Ancients 2, Dota 2.

– Det svenska laget är rankat elva i världen i Dota 2 och det amerikanska trea, berättar Adam efter att ha kollat rankinglistan på telefonen.

Både Adam och Martin spelar själva, men inte på samma nivå som lagen på tv-skärmen.

– Vi är amatörer i det här sammanhanget, säger Martin.

Men det är viktigt att kunna spelet för att förstå vad som sker under matchen. De insatta kan läsa ut spelarnas beslut, ser vilka utrustningar som köpts in och hur de kommer till användning under spelets gång. För det handlar om en tävling. Fast fotbollsspelarna på gröna gräsmattor är utbytta mot animerade varelser i ett lika animerat och fantasifullt landskap.

150 örebroare hittade till eventet och nästan alla i arrangören föreningen Örebro E-sports styrelse var på plats.

– Det är jättehäftigt det här. Vi sade att vi skulle vara nöjda om 30 kom och supernöjda om 50 kom. Nu hade 135 bokat bord och så några drop in-gäster.

Anneli Rissanen har tillsammans med de andra fem i den nystartade föreningens styrelse gått åt sidan för att inte störa e-sportgästerna. Anneli, Daniel Nilsson, Adam Deblén och Emanuel Niska har lärt känna varandra under utbildningen på systemvetarprogrammet på Örebro universitet. De hade pratat ett tag om det där med att starta en e-sportförening i Örebro.

De tog med David Thunberg och Victoria Saade och den 19 februari i år hade de sitt första möte. Knappt två månader senare sitt första pubstomp.

– Det är ju så mycket roligare att titta tillsammans än ensam hemma, konstaterar Anneli och de andra nickar instämmande.

Och de lovar att det inte är sista gången. Pitcher´s IT-chef Rikard Bjerkenius intygar att det blir fler gånger.

– Det svåra är bara att hitta matcher som spelas när vi har öppet, förklarar han.

Fotnot: Örebro E-sport går att nå på Facebook: OrebroEsport eller på mejl: [email protected]

Mer läsning

Annons