Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-årig pojke allvarligtskadad i rutschkana

En 16-årig pojke slogs på lördagseftermiddagen blodig i rutschkanan ”Thunderstorm” på Gustavsviksbadet. Det var andra gången på tre månader som en allvarlig olycka inträffade i just denna attraktion.

Annons

Pojken fördes omedelbart efter olyckan till USÖ i ambulans, där han på kvällen genomgick hjärnröntgen. Det fanns på lördagskvällen inga uppgifter från sjukhuset om pojkens tillstånd.

Senast en allvarlig olycka inträffade i ”Thunderstorm” var i slutet av januari i år. Då slogs en 20-åring hemmahörande i Eskilstuna medvetslös i samband med ett åk i rutschkanan.

Är den häftiga attraktionen ”Thunderstorm” på Gustavsviksbadet farlig?

– Nej, svarar anläggningschefen Jonas Sjöqvist. Jag vill påstå att följer man reglerna och säkerhetsbestämmelserna i rutschkanan då är det ofarligt.

Vad händer nu?

– Vi stänger inte banan, men måste vara självkritiska och försöka ta reda på vad som är problemet. Så tillsammans med leverantören kommer vi att göra en ny översyn av banans konstruktion.

När?– De kontakterna tar vi redan på måndag. Vi kan inte blunda för att de olyckor som hänt på Gustavsvik, händer i den här rutschbanan och inte i de andra tre. Även om det är få olyckor med tanke på att det görs runt en miljon åk per år, så är det för många.

Den attraktiva banan som invigdes lagom till sportlovet för drygt ett år sedan besiktas årligen av kontrollorganet Inspecta.

– Det behöver i och för sig inte betyda att den är ofarlig, men vi har fler skyltar och bilder än vad EU-standarden kräver, säger Jonas Sjöqvist och vill på lördagskvällen inte spekulera i vad som hänt den här gången.

Mer läsning

Annons