Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring fick livshotande skador i Storstenshöjden

En 16-årig pojke kraschade med sin snowboard under en hopptävling i Storstenshöjden. Nu vårdas han för livshotande skador.
– Sjukvårdarna gjorde hjärt- och lungräddning tills ambulans kom, säger åskådaren Daniel Wilhelmsson.

Annons
Bilderna är tagna vid Peak performance open för två år sedan.

I lördags arrangerades den årliga tävlingen Peak performance open – big air rail contest. Ett 20-tal skid- och snowboardåkare utmanade varandra i att göra spektakulära trick i ett jättehopp som byggts i backen. I finalen var sex åkare kvar. När 16-åringen skulle göra sitt andra åk gick något snett.

Hjärt- och lungräddning– Han landade för kort i hoppet och sjönk ihop. Två sjukvårdare joggade fram till honom och det verkade inte så allvarligt så jag gick därifrån en stund. När jag kom tillbaka gjorde de hjärt- och lungräddning på honom, säger Daniel Wilhelmsson som var i Storstenshöjden för att kolla på tävlingen.

Fördes till UppsalaHjärt- och lungräddningen ska ha fortsatt tills ambulans kom och förde pojken till USÖ.

– Vi stod nära och det verkade som att han var medvetslös när han bars in, säger Daniel Wilhelmsson.

USÖ bekräftar att pojken togs in på intensivvårdsavdelningen. När man konstaterade att hans skador var livshotande fördes han samma dag vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Läkare i publikenI går eftermiddag var läget stabilt enligt 16-åringens mamma, men skadorna var fortfarande livshotande.

– Storstenshöjden gjorde ett fantastiskt jobb, det var en läkare i publiken som gick in och hjälpte till, säger hon.

Skidbackens vd Johan Larsson bekräftar att tävlingen avbröts vid olyckan. I övrigt är informationen från Storstenshöjden begränsad, på hemsidan nämns ingenting om olyckan. Sponsorn Peak performance vill inte ge några kommentarer.

Vet du mer? Kontakta reporter [email protected]

Mer läsning

Annons