Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åringen ensam åtaladför mordbranden i Vivalla

En 16-åring åtalas för den grova mordbranden i idrottshallen i Vivalla , i Örebro, i oktober förra året.

Annons

Stämningsansökan har lämnats till Örebro tingsrätt nu under förmiddagen.

Från början fanns ytterligare fyra misstänkta för branden i hallen men i deras fall har åklagaren beslutat att inte väcka åtal.

Det 16-åringen åtalas för är att ha dragit fram en matta från idrottshallen skurit sönder den och tänt eld . Branden fick spridning till golv, väggar och tak och bollhallen totalförstördes.

Kammaråklagare Magnus Oscarsson skriver att brottet är grovt och att risk fanns för ytterligare spridning.

Vid rättegången kommer förhör att hållas med flera personer, bland annat dem som från början var misstänkta för delaktighet i hallbranden .

16-åringen åtalas också misstänkt för att samma kväll ,som branden i idrottshallen, ha anlagt en mordbrand vid en förskola i Vivalla, genom att tända eld på en markis. Ytterligare en 16-åring åtalas i det fallet.

Dessutom åtalas den huvudmisstänkte för att tillsammans med två andra ha tänt eld vid en annan förskola i Vivalla, också det samma kväll. Det var löv, kvistar och skräp som antändes i anslutning till fasaden.

Vid rättegången kommer förhör att hållas med många olika personer, bland annat brandingenjörer och annan expertis. Det finns också utlåtanden från Statens kriminaltekniska laboratorium.

Mer läsning

Annons