Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 bilar saboterade på en gata

Två unga män greps när de slog sönder sjutton stycken bilar på Skolgatan under natten till torsdagen. Det är andra gången på mindre än en vecka som någon förstör ett större antal bilar i Örebro.

Annons
Nina Karlsson visar upp hur hon egenhändigt har rätat ut bucklorna, men en verkstad måste göra om det ordentligt och lacka om.

När en polis var på väg hem från jobbet under natten till i torsdags såg han två unga män som förstörde bilar längs Skolgatan. Han larmade sina kollegor som grep männen på bar gärning när de krossade vindrutor och hoppade på taken.

Senare under natten anhöll åklagaren de unga männen misstänkta för grov skadegörelse.

I fredags kväll inträffade något liknande. En grupp på åtta eller kanske nio ungdomar sprang och hoppade på bilar längs Lövstagatan.

– Folk stod och såg det från sina fönster och det lät över hela gatan, säger Nina Karlsson.

Ninas bil fick bucklor på både taket och motorhuven. Hon har bucklat ut det mesta för hand men måste lämna in bilen till en verkstad för att få det lagat ordentligt.

– Det kommer att kosta 4 000 kronor och självrisken är på 5 000 kronor så jag får betala det ur egen ficka, säger Nina.

Hon polisanmälde händelsen men polisen sa att det inte var mycket de kunde göra.

Först trodde Nina att det bara var ett gäng onyktra ungdomar på väg hem från krogen som fick en idé, men nu funderar hon på om det kan finnas något samband till förstörelsen på Skolgatan.

– Att det händer bara några dagar senare och så nära kanske är för att det är samma killar, jag hoppas polisen förhör dem ordentligt, säger Nina.

Om inte polisen lyckas hitta dem som har förstört hennes bil tänker Nina ta saken i egna händer. Planen är hemlig men hon försäkrar att det inte är olagligt.

– Jag ska leta upp dem och så ska de få betala skadorna, säger Nina.

Polisen kan inte utesluta att det finns ett samband mellan händelserna. Och de började i går, torsdag förhöra ungdomarna om händelserna.

Det är ovanligt att man anhåller för skadegörelse, men den här gången gjordes det eftersom att reparationskostnaderna och de eventuella böteskostnaderna överstiger hundratusen kronor och anses höga.

Är det en ny trend att förstöra bilar?– Dessbättre inte, jag tror att det bara rör sig om två unga förvirrade killar, säger Torbjörn Carlsson, informationschef på Örebropolisen.

En bil med knäckt bakruta som fortfarande stod kvar längs skolgatan på torsdagförmiddagen.

Mer läsning

Annons