Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åriga flickan blev inte mördad 

Den 18-åriga flicka som hittades död i en lägenhet på Norr under helgen har inte utsatts för brott, enligt polisen. 

Annons

- Rättsläkarens obduktion visar att hon avled av en naturlig anledning eller sjukdom. Det är alltså inte fråga om något brott, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Den misstänkte 19-årige mannen har släppts och alla misstankar mot honom är avskrivna. Mannen är precis frisläppt efter beslut av åklagare. 

Varför trodde polisen först att det var ett mord? – Den yttersta dödsorsaken är förblödning, men obduktionen visar inte tydligt varför kvinnan börjat blöda. Det kan vara allt från sjukdom till förändringar i kroppens organ som gjort att hon avlidit på det här sättet, och att man då misstänkte ett våldsbrott från början, säger Mats Nylén. 

– Alla misstankar om brott är nu avskrivna. Det var natten till midsommarafton som polisen larmades till en lägenhet i centrala Örebro, där de fann en avliden kvinna född 1996. En kort stund därefter greps en 19-årig man misstänkt för mord alternativt dråp.

Mannen nekade till brott, och under helgen sänktes misstankegraden mot honom till den lägre graden – skäligen misstänkt. Men nu frias alltså mannen helt från alla misstankar.

Mer läsning

Annons