Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring dömd till skyddstillsyn

Två utekvällar på Frimis har lett till rättsligt efterspel för en 18-årig örebroare.

Annons

Det ena fallet gäller grov misshandel. 18-åringen och 19-åringen var på väg hem över träbron från Frimis, när en annan kille slet tag i 19-åringen bakifrån.

19-åringen slog ner honom till marken i vad som bedöms som självförsvar, men 18-åringen fortsätter misshandeln. Enligt en polisman som kom till platsen fortsatte han slå och sparka killen som låg på marken, innan han tog sats och riktade en våldsam spark mot huvudet.

Det andra åtalet gäller en annan ung man som blev skuren av glas på halsen på dansgolvet, enligt åtalet av 18-åringen. Men det ogillas dock av rätten, eftersom omständigheterna anses alltför oklara. Att 18-åringen "kan ha viftat med en sönderslagen flaska på dansgolvet är naturligtvis besvärande för honom, men den kan i brist på annan bevisning inte utgöra grund för ett tillförlitligt ställningstagande", skriver tingsrätten.

18-åringen döms också för ringa narkotikabrott, vilket han erkänt.

Han är  tidigare ostraffad och så pass ung, att tingsrätten av flera skäl väljer att döma till skyddstillsyn. 18-åringen ska också genomgå ett särskilt motivationsprogram i syfta ett ta tag i sin aggressionsproblematik.

Mer läsning

Annons