Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring knivskuren av gäng i city

(Uppdaterad 01.25) En ung man fördes under tisdagskvällen till sjukhus med allvarliga skärskador på överkroppen sedan fyra män rånat honom på Fabriksgatan i Örebro.

Annons
Fabriksgatan där 18-åringen knivhöggs.

Det var vid halv åttatiden som en 18-årig man mötte gänget på Fabriksgatan, någonstans mellan Virginska skolan och Änggatan. Männen bad om pengar. När 18-åringen inte ville ge dem några pengar slog en av männen honom.

- Killen ska då ha slagit tillbaka och då blir han nerslagen. Som han uppfattar det får han motta både sparkar och slag. I samband med det här har han blivit knivskuren, säger polisens vakthavande befäl Johan Wallenius.

Enligt Johan Wallenius så ska gänget ha frågat efter “busspengar”.

- Vilket låter lite osannolikt eftersom inga bussar tar pengar längre.

18-åringen flydde platsen genom att hoppa in i en främmande persons bil. Främlingen körde honom till sjukhuset. Offrets skador beskrivs av polisen som allvarliga men inte livshotande. Han ska bland annat ha inre blödningar efter att ha huggits i levern och kommer att vårdas på sjukhuset en tid framöver.

Polisen har ännu inga gripna för dådet. Gärningsmännen beskrivs som unga vuxna i ungefär samma ålder som 18-åringen. I övrigt är signalementen dåliga.

- Vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha sett något, säger Johan Wallenius.

Mer läsning

Annons