Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring döms för knarkgömma i frysen

Polisen fann nära 800 gram amfetamin i frysen i en bostad i Örebro. I dag dömer Örebro tingsrätt en 19-årig man till fängelse i ett år och fyra månader för tre fall av narkotikabrott.

Annons

När polisen skulle kontrollera en drogpåverkad 50-årig man den 19 mars fann de skäl till att även göra en husrannsakan i hans bostad. I bostaden fann de nästan 800 gram amfetamin gömt i frysen. Polisen värderade narkotikan till närmare 200 000 kronor. 50-åringen åtalades tillsammans med hans 19-årige son och 49-åriga sambo för grovt narkotikabrott.

Men bara en person straffas för amfetamingömman i frysen. Den 19-årige sonen döms i dag till ett år och fyra månaders fängelse för två fall av narkotikabrott, samt ringa narkotikabrott. Han förklarade under rättegången att han tog emot en plastpåse från två okända män och gick med på att förvara påsen i frysen – men sade sig inte veta vad paketet innehöll. Men tingsrätten anser att mannen borde ha förstått att det var något olagligt i påsen och dömer honom till fängelse. Däremot anser rätten inte att brottet ska rubriceras som ett grovt brott.

Han döms även för innehav av ytterligare 8,71 gram amfetamin samt 400 narkotikaklassade tabletter.

Tingsrätten anser inte att föräldrarna ska straffas för amfetaminet i frysen. Kvinnan uppgav att hon kände till att sonen förvarade narkotikan i frysen, men hade sagt åt honom att ”den där skiten måste bort”. Domstolen skriver att det inte kan krävas av en mor att som första åtgärd polisanmäla sin son för ett pågående brott som kan ge ett långt fängelsestraff. Fadern döms däremot till dagsböter för ett fall av ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons