Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2,5 års fängelse för våldtäkt

Mannen var på tillfälligt besök i kvinnans lägenhet. Det slutade med att han våldtog henne.Nu har han dömts till 2,5 års fängelse.

Annons

Det var i höstas som händelsen inträffade i en lägenhet i centrala Örebro. Där var det fest och både mannen och kvinnan var berusade.

Efter ett tag gick kvinnan och lade sig i sitt sovrum. En stund senare vaknade hon av att mannen hade samlag med henne. Han låg ovanpå henne.

Kvinnan skrek direkt efter hjälp och hennes väninna kom till undsättning. Mannen försökte fly från lägenheten, men polisen kom snabbt dit och kunde gripa honom.

När han greps hade han kvinnans trosor och tights på sig.

Under rättegången medgav mannen att han hade haft sex med kvinnan. Men han sa att det inte rörde sig om ett regelrätt samlag.

Väninnan samt ytterligare en person i lägenheten stödde dock kvinnans berättelse. Väninnan berättade till exempel om att hon hört rop på hjälp. Hon såg också hur mannen låg naken ovanpå kvinnan och gjorde samlagsrörelser. Det fanns även bevisning i form av dna, som visar att samlag förekommit.

Mannen, som är asylsökande, döms nu till 2,5 års fängelse och ska dessutom betala 85 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Efter att ha avtjänat straffet kommer han att utvisas från Sverige. Därefter dröjer det fem år innan han får återvända.

Mer läsning

Annons