Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring dömd efter vansinnesfärd på E 20

I mycket hög fart passerade 20-åringen på insidan om den civile polismannens bil. Men polisen tog upp jakten och lyckades få hejd på fartdåren.

Annons

Polismannen var ledig och körde sin egen bil när den 20-årige Katrineholmsbon passerade honom på E 20 nära Kumla i juni förra året. Farten var mycket hög och polisen beslutade sig för försöka få hejd på föraren. Men trots att polismannen ett tag var uppe i 170 kilometer i timmen kom han inte närmare 20-åringens bil.

Vid Marieberg saktade 20-åringen dock ned farten och polismannen kom ifatt. Kort därefter höll 20-åringen på att krocka med en bil som han försökte köra om i högra filen. Hastigheten var då uppe i cirka 120 kilometer i timmen. Polismannen lyckades till slut köra upp framför 20-åringen och fick på så sätt hejd på honom.

Nu har den unge Katrineholmsbon dömts för grov vårdslöshet i trafik. Tingsrätten konstaterar att den sista omkörningen var mycket trafikfarlig och att mannen varit helt likgiltig för andra människors liv. Straffet blir skyddstillsyn och 40 timmars oavlönat samhällsarbete.

Mer läsning

Annons