Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring våldtog sovande flicka

20-åringens motstridiga uppgifter fällde honom. Tingsrätten ansåg att han var skyldig till våldtäkt på den sovande flickan.

Annons

Paret kände varandra sedan någon vecka tillbaka och hade den här kvällen kommit överens om att se på film tillsammans. Hon skulle sova över hemma hos den 20-årige örebroaren.

Innan dess hade flickan sagt att hon inte ens ville pussas med honom.

Men efter att de hade somnat vaknade hon mitt i natten av att 20-åringen förgrep sig på henne.

Han ångrade sig direkt och bad om ursäkt. Den unga kvinnan lämnade omedelbart bostaden och ringde en kompis för att berätta vad som hade hänt.

I förra veckan stod mannen inför tingsrätten i Örebro åtalad för våldtäkt. Hans version av vad som hände den här natten var långt ifrån entydig. 20-åringen menade i ena stunden att flickan ville ha sex – för att sedan förklara att hon sov och att han visste att det han gjorde var fel.

Det här gör att 20-åringen inte är trovärdig, anser tingsrätten. Flickans berättelse är däremot tydlig och klar och utan motsägande uppgifter.

Mannen döms nu till ett år och tio månaders fängelse för våldtäkt.

För att döma en så ung person till fängelse krävs det särskilda skäl. Det anser alltså tingsrätten att det gör i det här fallet, med tanke på hur grovt brottet är. Däremot tar man hänsyn till hans ålder när det gäller påföljden. Minimistraffet för våldtäkt är egentligen två år.

Domstolen har också bestämt att flickan ska få 85 000 kronor i skadestånd av 20-åringen.

Mer läsning

Annons