Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-åring åtalas för mordbrand

En 21-årig örebroare har åtalats för grov mordbrand. Han är misstänkt för att ha bränt ned ett ödetorp i utkanten av Adolfsberg.

Annons

Det var på natten till den 22 oktober i fjol som huset brann ned till grunden. Torpet hade inte varit bebott på flera år, men ägaren hade vissa planer på att rusta och flytta det.

21-åringen nekar till branden, men enligt åklagaren finns det flera bevis för hans skuld. En anställd på Nerikes brandkår har slagit fast att branden måste vara anlagd. Det finns också utdrag från en konversation på MSN mellan 21-åringen och andra personer, där branden omnämns.

Ägarens försäkringsbolag har värderat torpet till 250 000 kronor. Om 21-åringen fälls för mordbranden kommer han att krävas på den summan.

Tände på skrotbilarDen unge örebroaren är tillsammans med en 20-årig kompis även åtalad för flera stölder av bland annat diesel under hösten och vintern 2011. Enligt åklagaren har de även tänt på två skrotbilar vid Hällsjön i Kilsbergen. Den ena bilen blev helt utbrunnen medan den andra endast fick smärre skador.

20-åringen har erkänt en av stölderna, men i övrigt nekar både han och 21-åringen till allt som de anklagas för.

Mer läsning

Annons