Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åring smugglade knark från London

Sex års fängelse. Det blev straffet för den 22-årige örebroare, som smugglat 3 000 doser av drogen mefedron, när hovrätten fastställde tingsrättens dom.

Annons

Mannen dömdes till sex års fängelse av Örebro tingsrätt i juli. Tillsammans med en kvinna har han smugglat in 230 gram mefedron från England. Enligt hovrätten räcker det till 3 000 missbrukardoser.

I april stoppades ett paket av tullen på Arlanda adresserad till 22-åringens medhjälpare i Lindesberg. Brevet innehöll 185 gram mefedron, värderat till drygt 90 000 kronor. Några veckor senare hittades drygt 30 gram mefedron och små mängder amfetamin vid ett tillslag hos 22-åringen. Hos Lindesbergskvinnan hittades drygt 200 gram mefedron.

Mannen har under rättegången erkänt att han använt mefedron för eget bruk, och att han sålt lite till en kompis. Däremot nekade han till att ha varit inblandad i smugglingen. Men trots att den största mängden hittades hos kvinnan, anser Göta hovrätt att 22-åringen är skyldig till samma grad. Som bevis har de bland annat sms som skickats mellan mannen och kvinnan.

Det är också kvinnan som har betalat för drogerna, eftersom 22-åringen saknat pengar. Hon har förklarat att det var lätt att beställa drogerna över internet.

I slutet av augusti dömdes kvinnan i Örebro tingsrätt till tre års fängelse. Orsaken till att hennes dom dröjde var att hon först genomgick en rättspsykiatrisk undersökning som visade att hon led av en lätt psykisk störning. Störningen gjorde att hennes straff halverades - annars hade även hon fått avtjäna sex år bakom galler.

Mer läsning

Annons