Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22 får döda i ny vargattack

Ännu en vargattack har skett i närheten av Garphyttan. Sammanlagt 22 får fick sätta livet till. Troligtvis är det samma varg som angrep tre avelsbaggar i Suttarboda förra veckan.

Annons
22 får dog efter attacken av vargen.

Attacken skedde på en gård i Filipshyttan några kilometer norr om Garphyttan, natten eller morgonen till tisdag. Allt pekar alltså på att det var samma varg som i förra veckan angrep tre avelsbaggar i Suttarboda som ligger bara några kilometer från Filpshyttan.

– Ja, det finns tecken som tyder på att det är samma varg, säger Kjell Johansson naturbevakare, länsstyrelsen i Örebro län.

Uppgifter har tidigare vittnat om att vargen ska vara halt, en bild som nu har stärkts.

– Det finns tecken på att det sågs en varg i går och uppgiften är att den inte kan stödja på ett framben. Så vi har vairt ute och försökt få syn på den för att se om den eventuellt kommer tillbaka. Är den så illa skadad kan vi bedöma att den lär avlivas.

Sju får dödades omedelbart vid attacken medan 15 skadades. Dessa 15 fick sedan avlivas.

– Gården har ett femtrådigt stängsel som är runt tio år gammalt och som en gång utformades som rovdjursstängsel. Men det fanns kanske ett par ställen där varg kan ha gått in, säger Kjell Johansson.

Som tidigare i veckan förklarade att det varit färre angrepp i år jämfört med förra året.

– Som jag sa då går det upp och ner. Men det är ju lite illavarslande att det sker två attacker på så kort tid.

OBS. Vargen på bilden har inget med attacken att göra.

Mer läsning

Annons