Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åringen erkände flerbrott vid förhandlingen

Idag begärdes 23-åringen häktad misstänkt på sannolika skäl för tre helt nya fall. Han begärdes även omhäktad för de tidigare fyra fall där han är misstänkt.

Annons

Den 23-åring som är misstänkt för en rad överfallsvåldtäkter och våldtäktsförsök i Örebro begärdes i dag häktad på sannolika skäl i tre helt nya fall. Dessutom begärs han omhäktad i fyra tidigare fall. De nya fallen är två våldtäktsförsök, varav han erkänt ett tidigare. Dessutom en grov våldtäkt vid Ullavigatan år 2009.

Vid häktningsförhandlingarna vid lunchtid i dag framkom det att 23-åringen erkänner våldtäkt vid Ullavigatan den första november 2009. Han har tidigare inte varit misstänkt för det brottet.

Han var heller inte misstänkt för ett av våldtäktsförsöken han i dag häktas för. Det inträffade på Ekersgatan i april förra året. Nu medger mannen ”ansvar för misshandel” i det fallet.

Tidigare har mannen erkänt våldtäktsförsöket på Karlslundsgatan den tionde oktober i år - även det räknas till de tre fall han i dag begärdes häktad.

Tidigare misstänkta brott och hur 23-åringen ställer sig till dem:

Försök till våldtäkt, Trängkårsvägen: Mannen har tidigare gjort vissa medgivanden. Nu erkänner han våldtäktsförsök.

Grov våldtäkt, Eurostop: Mannen har sedan tidigare erkänt.

Våldtäkt Egnahemsgatan: Mannen medger försök till våldtäkt.

Misshandel Tunnelgatan: Mannen har tidigare gjort vissa medgivanden. Nu erkänner han misshandel.

De nya brott 23-åringen är misstänkt för och hur han ställer sig till dem: Grov våldtäkt, Ullavigatan: Mannen erkänner våldtäkt.

Försök till våldtäkt, Karlslundsgatan: Mannen har sedan tidigare erkänt.

Försök till våldtäkt, Ekersgatan: Mannen medger ansvar för misshandel.

Mer läsning

Annons