Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åring minns detalj som kan knytas till Tunnelgatan

24-åringen är misstänkt för totalt tolv kvinnoöverfall. Han har erkänt nio av dem, men enligt åklagaren kan han även knytas till ett tionde.

Annons

Det gäller ett våldtäktsförsök på en kvinna på Tunnelgatan för fyra år sedan. Han kan varken erkänna eller förneka det brottet eftersom han säger sig inte minnas så bra.

– Han minns att han har attackerat en kvinna där, även om han inte kommer ihåg exakt när och vad som hände. Men han minns en detalj som bara gärningsmannen kan känna till. Därför gör jag bedömningen att han är bunden till det brottet, säger vice chefsåklagare Pia Åsberg.

24-åringen är misstänkt för tolv överfall på kvinnor. Han har erkänt nio av dem, även om han är oense med åklagaren på några punkter om hur brotten ska rubriceras.

Under torsdagen kom de senaste erkännandena. Då förklarade han sig skyldig till två våldtäktsförsök – ett på Fanjunkarevägen den 6 september 2009 samt ett på Riddarsbergsgatan den 6 december samma år.

Två fall återstårÅterstår gör två överfall som 24-åringen troligen kommer att förhöras om under nästa vecka. Det handlar dels om ett våldtäktsförsök 2007, dels om en misshandel och sexuellt ofredande under oktober i år.

Ett brott som han tidigare misstänktes för har dock skrivits av. Det gäller misstanken om ett ofredande. Bevisen mot 24-åringen var inte tillräckligt starka.

Men utredningen fortgår med oförminskad styrka. Till exempel finns det en grupp inom Örebropolisen som tittar på gamla kvinnoöverfall där gärningsmannen är okänd. Det man letar efter är mönster som stämmer överens med 24-åringens beteende.

Så det kan bli frågan om ytterligare fall?– Ja, det kan det, säger Pia Åsberg.

Mer läsning

Annons