Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

28-åring dömd till fyra år för upprepade knivhugg

En 28-åring döms till fyra års fängelse för dråpförsök i en lägenhet på Slottsgatan i Örebro i december förra året.
Örebro tingsrätt har också beslutat att han ska betala 109 000 kronor i skadestånd till offret.

Annons
Polisen har spärrat av ett mindre område utanför en port på Slottsgatan.

28-åringen åtalades för att ha huggit med kniv mot huvud, hals och kropp. Den dömde har under polisförhör och rättegång förnekat det han anklagas för.

Han har medgett att han var i gräl med motparten och orsakat en del skador men hävdat att han handlade i nödvärn och inte hade för avsikt att skada.

Från trevlig stämning till bråk

Enligt vad som framkom vid rättegången hade kvällen börjat på en restaurang i Örebro där 28-åringen träffade han några han kände och de följde med hem till honom.

Han berättade att det först var en trevlig stämning men att det senare blev bråk och att han efter en stund flydde ut från lägenheten.

28-åringen säger att han vet att det fanns en kniv men att det är oklart vad som hände och att inte vet hur de skador han själv hade uppstod.

Tiotal huggDen som blev knivhuggen berättade att det till att börja med var en trevlig stämning bland dem som följt med till lägenheten men att han när det var dags att gå hem blev knivhuggen.

Han berättade att han hade knutit sina skor och reste sig upp när 28-åringen utsatte honom för första knivhugget . Han ska sedan ha utsatts för ett tiotal hugg som bland annat träffade halsen armar och händer. Mannen uppgav för rätten att han blödde så att blodet sprutade.

Han blev sjukskriven flera veckor efteråt och hade besvär med smärtor och värk av olika slag.

Inte nödvärnTingsrätten konstaterar att männen lämnat två olika berättelser.

Domstolen anser inte att den åtalade handlat i nödvärn utan att han i stället gick till angrepp mot offret och fortsatte hugga till andra ingrep.

Vice chefsåklagare Per Hedman hade åtalat för mordförsök men tingsrätten dömer för dråpförsök. Rätten anser inte att något tyder på att brottet var planerat. I tingsrättens bedömning av straffet har annat än fängelse inte varit aktuellt.

Mer läsning

Annons