Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 års fängelse föramfetamin i frysen

Att någon annan skulle ha placerat amfetaminet i örebroarens frys tror inte tingsrätten på.

Annons

Nu döms mannen till tre år och två månaders fängelse.

Det var den 10 maj som polisen hittade närmare sex hekto amfetamin i den 30-årige mannens frys. Men under rättegången förnekade 30-åringen att det var han som hade lagt amfetaminet där. I stället menade mannen att han var utsatt för en komplott från medlemmar i det kriminella nätverk han precis hade lämnat.

Men tingsrätten pekar på att mannen greps av en slump, i samband med att polisen spanade på en annan lägenhet i 30-åringens bostadsområde. Det var med andra ord ingen som hade ringt och tipsat polisen.

Amfetaminet är dessutom värt mycket pengar, vilket enligt tingsrätten talar mot att någon annan placerat narkotikan där.

Mannen döms nu för grovt narkotikabrott.

Han fälls även för flera andra brott, bland annat vapenbrott sedan polisen även hittat en pistol i hans lägenhet. Enligt 30-åringen hade han den för att skydda sig från de forna kompisarna i det kriminella nätverket.

Örebroaren är tidigare dömd vid flera tillfällen. När han greps var han villkorligt frigiven från ett drygt sex år lång fängelsestraff för bland annat grovt rån och narkotikabrott.

Mer läsning

Annons