Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32-årig man häktas för Vivalla-upplopp

Den 32-årige man som greps i samband med upploppen i Vivalla häktades på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för försök till grov skadegörelse.

Annons

Den 32-årige mannen greps efter att en polispatrull haft span på Skaldegatan när han gick mot parkeringen. Mannen har medgett han hade brännbar vätska med sig som tillhörde honom och var tänkt för att bränna upp en bil. Han ska också ha kastat ifrån sig en molotovcocktail och en tändare. Anledningen var, enligt honom själv, att han fått sin egen bil förstörd tidigare och nu ville hämnas.

Under häktningsförhandlingen i Örebro tingsrätt under onsdagen erkände mannen förberedelse till grov skadegörelse, men nekade till försök till grov skadegörelse.

Assistentåklagare Henrik Campner, som leder förundersökningen, bedömde att risken för fortsatt brottslighet var allt för stor om mannen inte häktades. Den linjen gick även Örebro tingsrätt på.

- Det fanns risk för recidivfara fara, alltså att han skulle fortsätta sin brottsliga bana. Det tyckte även tingsrätten, säger han.

Mannen är sedan tidigare dömd till fyra års fängelse för grov narkotikasmugglig och avtjänade sitt straff i slutet på augusti 2012. Under hösten 2009 greps han vid Södra station i Örebro med en datorväska som innehöll nära fem kilo hasch. Han dömdes också för ytterligare ett grovt narkotikabrott och hade kopplingar till en vapen- och narkotikagömma.

Mer läsning

Annons