Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34-årig student plagierade text – för att "förbättra sitt språk": stängs av från universitetet

En 21-årig student vid Örebro universitet stängs av från studier i fyra veckor. Han ska ha plagierat text till en inlämningsuppgift. Trots att han använde synonymer och flyttade ord avslöjades fusket av universitetets antiplagiatprogram.

Annons

Studenten själv hävdar att han inspirerats av den tidigare inlämningsuppgiften. Han erkänner dock inför disciplinnämnden att hans version blev för lik denna. 21-åringen stängs av mellan den 13 september och den 10 oktober.

En 36-årig kvinna stängs av från studier under samma period. Antiplagiatprogrammet Urkund larmade också här, sedan kvinnans laborationsrapport visat stora likheter med två tidigare arbeten. I rapporten finns textstycken som helt överensstämmer med dessa arbeten. Studenten menar att hon sökt information via internet och diverse litteratur. Ytterligare en källa har använts, men den har hon missat att redogöra för.

Fyra veckors avstängning blir straffet också för den 21-åriga student som plagierat textavsnitt från en tidigare inlämningsuppgift. Fusket uppmärksammades i samband med manuell granskning av studentens arbete. Stora textavsnitt var hämtade från det tidigare arbetet – till och med fel hade överförts till 21-åringens uppgift.

En 34-årig student stängs, liksom de övriga tre, av mellan den 13 september och den 10 oktober, beslutar disciplinnämnden. Hennes hemtentamen uppvisade i flera stycken stora likheter med tidigare arbeten. Kvinnan själv hävdar att hon använt inspiration från arbetena för att förbättra sitt språk.

► Läs mer:

Sportbil krossades under traktor – föraren klarade sig utan allvarliga skador

Lastbil körde av vägen på E20 och välte – 300 liter diesel läckte ut: Trafiken leddes om under morgonen

Natalies café utsatt för inbrott: "Rädd att de hade stulit konst"4Två bilar krockade på södra infarten

Snart höjs taxeringsvärdena på småhus – så stor blir ökningen i länets olika kommuner6Se upp för fordonskonvoj på E18 mellan Karlskoga och Örebro

Styvpappa åtalas för flera våldtäkter på barn: "Han filmade övergreppen"

"Sällskapsresan" ska lära nyanlända om svenskt språk och kultur

Sprickan i Idoljuryn – efter Kishtis känslosågning av Chris: "Håller inte med"

Mer läsning

Annons