Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34-åring dömdför knarkaffärer

En 34-årig man med tidigare kopplingar till Bandidos har dömts till fängelse i sex månader. Mannen sålde amfetamin till minst tre personer – samtidigt som polisen spelade in telefonsamtalen där knarkaffärerna gjordes upp.

Annons

I klubblokalen på Holmen hittade polisen skedar med spår av amfetamin, sprutor och dopingpreparat. Mannen har erkänt att sakerna tillhörde honom. Den 34-åriga mannen visade sig vid en husrannsakan även ha fem cannabisplantor hemma. Dessutom har mannen erkänt att han själv missbrukat narkotika.

Beslagtog sedelbunt

Polisen beslagtog en sedelbunt från mannen som det förekom kokainrester på. Åklagaren påstod att sedlarna kom från knarkaffärer och ville få dem förverkade. Men tingsrätten håller inte med åklagaren utan väljer att besluta att mannen skall få dem tillbaks.

Flera telefonsamtal spelades in av polisen där mindre affärer om narkotika gjordes upp.

Samtliga tre personer som stod åtalade efter att ha köpt narkotika av 34-åringen döms. Hårdast av dem straffas en 35-årig man som köpt fem gram amfetamin. Mannen får en månads fängelse.

Hjälpte 34-åringen

En fjärde person döms för att ha hjälpt 34-åringen med att förvara och hantera en viss mängd narkotika. Mannen är tidigare ostraffad och kommer därför undan med villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Den 34-åriga mannen döms för sammanlagt fyra narkotikabrott, ett tiotal ringa narkotikabrott, samt tre ringa dopingbrott. Eftersom mannen sålt narkotikan anser tingsrätten att straffvärdet är högt. Mannen döms till fängelse i sex månader.

Enligt en talesman från Bandidos Probationary Chapter i Örebro har mannen inte varit medlem i klubben på ett och ett halvt år.

En 23-årig man – även han med kopplingar till Bandidos – stod åtalad i samma rättegång. Mannen döms till dagsböter för två fall av ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons