Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34-åring med nätdrogerdömd till fängelsestraff

I tingsrätten dömdes 34-åringen till fyra års fängelse för innehav av syntetiska nätdroger. Göta hovrätt ser ingen anledning att ändra på den domen.

Annons

Det var strax före jul som mannen dömdes av Örebro tingsrätt för grovt narkotikabrott, bilstöld och grov vårdslöshet i trafik. Norrköpingsbon hade gripits i oktober efter en våldsam bildfärd, som slutade med en rejäl avåkning utanför Västerås.

I bilen hittades en blandning bestående av 25,7 gram nafyron och MDPV. Båda drogerna är syntetiska och handlas ofta via internet. De narkotikaklassades så sent som förra året, MDPV den 1 februari och nafyron den oktober 2010.

Starkare än amfetamin

MDPV är starkare än amfetamin och är verksamt i mycket små doser. I Finland sägs drogen ha orsakat 16 dödsfall.

Nafyron är relativt ny drog som man inte vet lika mycket om som MDPV. Båda drogerna påverkar dock det centrala nervsystemet. Om de blandas är de ungefär lika farliga som ecstasy.

Tingsrätten slog fast att mängden narkotika som hittades i bilen motsvarade 500 missbruksdoser.

Överklagade

Mannen överklagade tingsrättens dom till Göta hovrätt. Han ville bland annat bli frikänd från det grova narkotikabrottet.

Men på måndagen meddelade hovrätten att man inte gör någon annan bedömning än Örebro tingsrätt. Domen på fyra år fastställs därmed.

Mer läsning

Annons