Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

43-åringen frisläppt

Mannen som greps i Holland misstänkt för delaktighet i det brutala rånet mot två äldre kvinnor i Adolfsberg är släppt i väntan på utlämningsbeslut.

Annons

– Det är naturligtvis bekymmersamt att han är på fri fot. Vi hade föredragit att han varit frihetsberövad under väntetiden, säger kammar-åklagare Anna-Maria Larsson i Örebro.

Mannen misstänks för medhjälp till grovt rån mot två kvinnor i 70-årsåldern, på Surbrunnsgränd i Adolfsberg, i oktober förra året. Båda kvinnorna fördes till sjukhus och en av dem avled en tid efter rånet.

Bakbands

Kvinnorna överfölls, bands och misshandlades grovt i sitt hem sedan två män, klädda i en typ av arbetsvästar, stått utanför fönstret och viftat åt dem att öppna ytterdörren. Då kvinnorna låg fastbunda och skadade på golvet genomsöktes bostaden.

Sedan länge sitter två män häktade misstänkta för inblandning i rånet, en kvinna är också misstänkt men inte häktad.

Holländsk bil

43-åringen har en längre tid varit intressant i polisutredningen i Örebro.

Misstankarna har riktats mot Holland bland annat efter flera vittnesuppgifter om en holländskregistrerad bil som setts i Adolfsberg den aktuella dagen i oktober.

– Vi hoppas ha en utlämning av mannen klar inom 30 dagar. Enligt reglerna ska det inte dröja längre, men det finns inga garantier för att det blir så säger Anna-Maria Larsson.

En månads förlängning

Åtalet var planerat till i morgon fredag. Men i och med att ytterligare en misstänkt gripits blir det inte så.

– Det är viktigt att också få hålla förhör om den del som gäller den gripne i Holland. Därmed inte sagt att inte åtalet som gäller de övriga kommer tidigare än ett eventuellt åtal mot honom. En månads förlängning handlar det hur som helst om, säger åklagaren.

Mer läsning

Annons