Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

44-åring våldtog kvinna i bil - döms till fängelse

Den 44-årige örebroaren våldtog en kvinna i sin bil och sexofredade flera andra kvinnor. Nu döms mannen till fängelse i två år och fyra månader för våldtäkt och fyra fall av sexuellt ofredande.

Annons

Det var i början av januari som den 44-årige mannen våldtog en kvinna i sin bil. Efter att mannen erbjudit kvinnan skjuts in till Örebro körde han iväg henne - men inte dit hon ville. I stället körde han en bilen en bit utanför stan, stannade och våldtog kvinnan i baksätet samtidigt som han höll fast henne. 

Kvinnan kunde inte peka ut 44-åringen efteråt, men dna-träffar från den tekniska bevisningen talade extremt starkt för att det var dnafrån 44-åringen som påträffades på flera ställen på kvinnan. 

Mannen har i förhören nekat till brott och berättat att kvinnan hade en man med sig och att att han upplevde situationen i bilen som obehaglig. Att hans dna fanns på kvinnans tröja kunde ha sin förklaring i när hon pillade på bilradion och han tryckte bort henne med handen, menade han. 

Det var först efter att han ofredat tre andra kvinnor sexuellt under en och samma dag som mannen kunde gripas i början av juni. Bland annat körde 44-åringen omkring i sin bil, stannade och öppnade dörren varpå han började onanera inför kvinnorna. Han åtalades också för ett liknande fall av ofredande av en kvinna i Mariefred i april. Två av kvinnorna antecknade registreringsnumret på 44-åringens bil som kunde knytas till samtliga platser där brotten inträffade.

Tingsrätten skriver i domen att det är klarlagt att 44-åringen med våld utsatt kvinnan för våldtäkt under natten i januari och att det är ställt utom rimligt tvivel att det är 44-åringen som är gärningsmannen. Mannen döms för våldtäkt och fyra fall av sexuellt ofredande. Han ska också betala 116 161 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan och ytterligare mellan 5 000-7 000 till de andra kvinnorna.

Mer läsning

Annons