Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

47-åring som fick nobben sparkade kvinna i huvudet

En kvinna blev sparkad i huvudet utanför en krog i Örebro. Nu döms en 47-årig man till fängelse för misshandeln.

Annons

Han döms också för att vid ett annat tillfälle ha misshandlat en man.

Örebro tingsrätt dömer mannen till fängelse tio månader och skadestånd på 13 000 kronor till kvinnan samt 6 000 till den misshandlade mannen.

Ville följa med henne hem

Kvinnan var på väg ut från en restaurang för att gå hem. Utanför krogen stod 47-åringen, som var helt okänd för henne. Hon säger att han frågade om han kunde följa med henne hem.

Kvinnan svarade nej men har berättat att han fortsatte tjata. Hon tyckte situationen var obehaglig och lutade sig ner för att ta fram mobiltelefonen ur väskan och ringa en god vän. Hon säger att mannen fortsatte sitt tjat och att hon uppmanade honom att sticka därifrån. Då ska han ha sparkat henne mot huvudet.

Tappade medvetandet

Vid rättegången berättade Örebrokvinnan att hon tappade medvetandet och att minnet återkom först i ambulansen på väg till sjukhuset.

Den åtalade säger att han saknar minne av vad som hände eftersom han var så berusad.

Domstolen konstaterar att vittnen sett sparken och att det finns bevis för att 47-åringen är den skyldige. Han döms också för att vid ett annat tillfälle ha misshandlat en man han var gäst hos.47-åringen hade följt med en annan person till lägenheten. Där ska han ha blivit mer och mer berusad och plötsligt slagit till värden i ansiktet.

47-åringen hävdar att han saknar minnesbild av vad som hände i lägenheten. Han minns bara att han kom dit och nästa minnesbild är att polisen hämtade honom och körde till polishuset.

Mer läsning

Annons