Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

49-åringen åtalas för mordet på Kenneth

49-åringen som misstänks ha mördat örebroaren Kennet Hägglund åtalas nu men säger att han inget minns. Misstanken gäller mord alternativt grovt vållande till annans död, natten mellan 26 och 27 maj i år.

Annons

Kennet Hägglund blev skjuten i ansiktet på sin arbetsplats på Holmen i Örebro.

49-åringen greps kort efteråt och har suttit häktad sedan dess.

– Han säger att han inget minns . Han har ibland haft vissa minnesbilder från den här tidpunkten men inget som gäller brottet och att han skulle ha skjutit. Mannen har inte lämnat någon sammanhållen berättelse, säger kammaråklagare Louise Helleday.

Hon säger också att en medicin han hade kan ge minnesluckor.

– Om den kombineras med alkohol och det hade den i det här fallet. Det har förts fram som en möjlig förklaring till att minnebilder saknas.

Tidigare arbetskamraterAtt alternativet till mord är vållande till annans död innebär att 49-åringen av oaktsamhet kan ha riktat ett skarpladdat hagelgevär mot offret, att ett skott då avlossats och träffat ansiktet.

49-åringen och Kennet Haglund har tidigare varit arbetskamrater.

I polisutredningen har olika personer berättat att den misstänkte ibland visat aggression då han pratat om sina gamla arbetskamrater och haft intresse av en konfrontation med vissa av dem.

– Det har han också själv kommit in på förhören, detta att han hade önskemål om att konfronterna vissa personer men inte att det skulle ha varit offret han menat. Han har heller inte sagt något om hur kontrontationerna skulle gå till, säger Louise Helleday.

Ingen kampEn mycket omfattande polisutredning är gjord och visar exempelvis att den lokal Kennet Hägglund blev skjuten i var tom då han anlände dit strax efter klockan 23 den 26 maj. Efter det har det hänt något.

Utredningen visar också att offret satt ner när han blev skjuten och att skjutningen inte föregåtts av någon kamp.

Detta ser åklagaren som bevis för att den misstänkte haft för avsikt att döda.

Som bevismaterial finns bland annat ett telefonsamtal till SOS-Alarm där en person meddelat att den som nu är åtalad ringt och talat om att han skjutit en arbetskamrat.

– Det var efter det samtalet polisen åkte till hans bostad. Mannen greps kort efteråt i samband med att han befann sig på akutpsyk, säger åklagaren.

Fler bevisOmfattande utredningar har skett runt den misstänktes in- och utgående telefonsamtal timmarna före och efter brottet.

Bland bevisen finns också ammunition hittad i den misstänktes bostad och som enligt utredningen är av samma sort som den Kennet Hägglund blev skjuten med.

Rättegången inleds i Örebro tingsrätt på fredag nästa vecka och pågår ytterligare tre dagar.

NA har sökt försvarsadvokat Ester Andersson-Zandvoort men hon har inte gått att nå för en kommentar.

Mer läsning

Annons