Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51-åringensförhandling framflyttad

Omhäktningsförhandlingen gällande den mordmisstänkte 51-åringen har skjutits upp en timme. Anledningen är oklar, men åklagare och försvar var eniga om att begära uppskovet.

Annons

– Parterna är involverade i något som gör att förhandlingarna kommer att senareläggas, säger lagmannen Per Grevesmühl som leder häktningsförhandlingen.

Förhandlingarna skulle ha inletts klockan 13.30 i tingsrättens säkerhetssal Den nya tiden är 14.30.

Åklagaren Helena Eckerrot Flodin vill att utredningstiden förlängs till den 8 mars.

Hon har tidigare sagt att polisen väntar på analyssvar från Statens kriminaltekniska laboratorium.

- Det är lite frustrerande att det tar sådan tid, förklarade Eckerrot Flodin i måndagens NA.

Åklagaren sa också att hon skulle bli mycket förvånad om tingsrätten beslutade sig för att försätta 51-åringen på fri fot. Men om det skulle ske finns en plan för det:

- Oavsett vad vi tror måste vi alltid hålla öppet för olika scenarier.

51-åringens advokat, Carl H Robson, menar att hans klient har en chans att bli fri i dag. Men han ville inte närmare gå in på varför han tror det när NA frågade honom om det i förra veckan. Robson kritiserade då även polis och åklagare för att han fått för lite information om utredningen.

Den 51-årige universitetsläraren har suttit frihetsberövad sedan nyårsdagen. Först var han misstänkt för människorov, men sedan delar av Eva Magnussons kropp hittades ändrades rubriceringen till mord.

Mannen, som var kollega med Eva Magnusson, har hela tiden nekat till anklagelserna. Enligt Carl H Robson har han lämnat en sammanhängande redogörelse för vad han gjorde den 29 december. Det var den dagen som Eva försvann.

Mer läsning

Annons