Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

62 anställda varslades – via lapp på anslagstavla

(NY VERSION) Korvbrödsbagarn varslar 62 anställda om uppsägning. Personalen rasar mot sättet att informera, en lapp på anslagstavlan, och facket är mycket kritiskt mot omfattningen på varslet.

Annons
Korvbrödsbagarn är ett av Europas största specialbagerier för korv- och hamburgerbröd.

Korvbrödsbagarn, som ingår i Lantmännen Unikbake, har av tradition en kraftig variation i efterfrågan på sina brödprodukter.

Korvbröd och hamburgerbröd har högsäsong under sommarhalvåret. Varje år vid den här tidpunkten brukar därför företaget varsla om personalminskningar mot höstkanten, så även i år.

Men den här gången är varslet tre gånger större än normalt och motiveras inte bara med säsongsvariationen.

– Vi tittar över hur vi arbetar och bedömer att vi kan göra effektiviseringar, säger personalchefen Anita Karlsson.

– Vi kommer också att minska den buffert av fast anställda vi haft för att täcka upp sjukfrånvaro och liknande och lösa det med vikariat.

Anställda som var lediga på torsdagen fick information om varslet via na.se, där Anita Karlsson sa att det hållits ett informationsmöte på förmiddagen om varslet.

Flera anställda NA har talat med är rasande över hur informationen skötts. En lapp sattes upp på en informationstavla mellan frukost och lunchrast.

Tina Schäring har jobbat på Korvbrödsbagarn serdan 1970. Hon har aldrig varit med om något liknande.

– Det är bedrövligt. Jag jobbade natt i natt och blev uppringd på eftermiddagen av andra anställda som hade läst om det här på na.se. Vi har inte hört ett ljud innan. Så behandlar man inte personalen, säger hon

– Urdåligt, så här kan man inte bära sig åt, säger en annan anställd. Många mår dåligt.

Livsklubbens ordförande Magnus Fredriksson instämmer i kritiken och ägnade en stor del av torsdagen åt att gå runt och informera medlemmar om varslet.

– Företagets information är under all kritik. Det här kom som en kalldusch och många fler än vanligt kommer att beröras. Många är fruktansvärt missnöjda.

Magnus Fredriksson anser att den enda övertalighet som existerar är det dryga 20-tal som kan kopplas till säsongsvariationen.

– I övrigt handlar det mest om att säga upp fast anställda och byta anställningsform till något sämre. Företagsledningen tittar på en lösning via bemanningsföretag, vilket vi motsätter oss.

– Vi tycker att man tagit i alldeles för mycket med det här varslet.

Varslet läggs nu men kan börja verkställas först om fyra månader, dvs i slutet av september. Förhandlingar ska nu inledas mellan företagsledning och fack för att fastställa turordningslistor och antal som ska varslas.

Situationen har skapat stor oro på företaget. Tidigare år har de berörda haft en ganska god bild av hur de ligger till i turordningen och om de måste räkna med att anställningen ska upphöra.

Men den här gången kommer helt nya grupper, med betydligt längre anställningstid, att beröras.

– Det känns jättejobbigt, säger en anställd. Nu blir det en osäkerhetspriod då ingen vet vom som berörs. Många mår dåligt i dag.

Mer läsning

Annons