Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

65 miljoner till minskat utanförskap

Kommunen har avsatt 65 miljoner till sociala investeringar. Här ska det gå att söka pengar till projekt för att minska utanförskap.

Annons

Pengarna är redan avsatta i budgeten och på onsdagens kommunfullmäktige beslutade man om ritlinjer för att söka pengar till sociala investeringar. Det kan vara civila aktörer eller kommunala verksamheter och riktas mot unga, vuxna och äldre.

Förutom den mänskliga vinsten för varje enskild person som kommer ur ett utanförskap, så sparar det pengar. Ett livslångt utanförskap kostar 14 miljoner kronor.

Viktigt med perspektiv

– Det är viktigt att det finns två hållbarhetsperspektiv. Den sociala hållbarheten med tidiga insatser som omsätter barnkonventionen i praktiken, som ger skydd för utanförskap och främjar mänsklighet, värdighet och humanitet i dess egentliga mening. Men det handlar också om ekonomisk hållbarhet, säger Lennart Bondeson (KD).

Det var ingen av fullmäktiges 65 ledamöter som var emot förslaget, tvärtom var det flera som var uppe i talarstolen och prisade förslaget. Murad Artin (V) som tidigare motionerat om ett liknande förslag var en.

– Vi är mycket glada att den majoritet som sitter tar våra förslag och förverkligar dem. Det är viktigt utifrån att man minskar klyftorna i vårt samhälle, säger han.

Mer läsning

Annons