Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Hallin trampar stans första cykeltaxi

Trött på att gå – men du vill inte vänta på en buss eller kosta på dig en taxi?
Pröva Adam Hallins nya fortskaffningsmedel.
I sommar kör han cykeltaxi i stan.

Annons
Tramptaxi. Adam Hallin har skaffat sig ett nytt jobb. I sommar ska han köra runt örebroarna    med hjälp av cykeltaxi. Här prövar Stadslivs reporter en tur i det miljövänliga fordonet.

Adam Hallin jobbar i vanliga fall på olika restauranger i Örebro. Han har även en second handbutik på Rudbecksgatan. Men nu har han också skaffat sig ett tredje jobb. Stadsliv var med när han premiärkörde sin nya cykeltaxi.

Hur kom du på idén?– Jag tycker mycket om att cykla och så satt jag och surfade på Blocket när jag hittade den här, berättar han och visar på cykeltaxin som han parkerat utanför NA-borgen.

Krävs det något speciellt för att få köra cykeltaxi?– Nej, det behövs inga tillstånd eller så. Jag har bara kollat upp med Skattemyndigheten vad jag ska skatta på det jag får in. Annars är det bara att börja köra.

Fordonet drivs med pedalkraft och går efter samma regler som andra cyklar men har också en liten motor som kan hjälpa till att få upp farten i uppförsbackarna.

Men hur ska det funka, ska man bara stoppa dig när du kommer trampande?– Ja, det är bara att vissla, säger Adam och berättar att han tar 49 kronor för en tur.

Och hur lång är en tur?– Det får vi komma överens om helt enkelt. Det är svårt att säga något specifikt.

Hur många kan man åka samtidigt?– Man får nog plats tre om man trycker ihop sig. Det är inte så jobbigt, faktiskt. Jag har till och med kört ett par kompisars flyttlass.

Och så bär det iväg runt slottet. Visserligen skumpar det en del på kullerstenarna men det är fläktar skönt och är riktigt mysigt att åka cykeltaxi. Dessutom får man en hel del uppmärksamhet.

– Ja, alla tittar. Det är så roligt, säger Adam och flåsar lite när han tar i uppför Kanslibron.

Det är inte jobbigt?– Nej då, tyck inte synd om föraren. Jag har valt det här själv.

Och så skrattar han när han får upp farten och trampar vidare.

Mer läsning

Annons