Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Advokaten: Häktningsbeslutet ska genast överklagas

Advokat Carl H Robson anser inte att det finns någon ny bevisning mot den mordmisstänkte 51-åringen.
– Det åklagaren presenterade vid omhäktningsförhandlingen förändrar inte någonting. Häktningsbeslutet ska snarast överklagas till hovrätten. Lösningen på det här fallet finns att hitta någon annanstans, säger Robson.

Annons

Vad åklagaren presenterade vid förhandlingen är sekretessbelagt.

– Men det som redovisades förändrar inget i min klients inställning.

Carl H Robson säger att efter gripandet i början av januari lämnade 51-åringen en redogörelse för vad han gjort vid tidpunkten för försvinnandet.

Håller fast vid

– Den berättelsen håller han helt och hållet fast vid och det är en noggrann redogörelse. Han har inte ändrat sig på någon punkt.

Advokat Robson anser att han som offentlig försvarare fått mycket knapp information från polis och åklagare under utredningens gång.

– Jag har naturligtvis rätt till fortlöpande information om förundersökningen men det har jag inte fått. Jag har tagit upp saken med åklagaren och blivit lovad en förändring. Det är nödvändigt för att jag ska kunna sköta mitt arbete.

Hur reagerade din klient efter beslutet om omhäktning?– Han förnekar bestämt att han har något med det här brottet att göra. Naturligtvis var hans förhoppning att han skulle bli släppt på fri fot. Att han inte blev det var förstås en besvikelse. Men nu överklagar vi till Göta hovrätt och hoppas på en förändring.

Är det många nya uppgifter åklagaren presenterat?– De påverkar inte på något vis min klients inställning. Det är ingen hel bild av ett händelseförlopp som åklagaren gett.

Mer läsning

Annons