Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Advokaten inte psyksjuk

Advokaten som misstänks för mordförsök hos sin exfru är inte allvarligt psykiskt sjuk. Därmed döms han med största sannolikhet till fängelse.

Annons
Advokaten under förhandlingarna i tingsrätten.

Tidigt på morgonen fredagen 16 december förra året åkte Örebroadvokaten hem till sin före detta hustru utanför Örebro.

I ett berusat tillstånd ska han ha tryckt av en laddad pistol mot huvudet på henne, men skottet gick aldrig av. Han ska även ha skjutit ett skott mot exfruns nya partner. Det missade och satte sig i husets farstu.

Under rättegången berättade advokaten att han besökte exfrun för att ta livet av sig framför henne.

Men Örebro tingsrätt slog fast att det finns övertygande bevis för att advokaten gjort sig skyldig till olaga hot mot exfrun och mordförsök på hennes partner.

Grovt vapenbrott

Rätten anser även att han är skyldig till grovt vapenbrott. Men någon dom meddelades inte när rättegången avslutades eftersom advokaten först skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Nu har resultatet från undersökningen kommit och den visar att advokaten inte var påverkad av en allvarlig psykisk störning vid brotten, och att han heller inte har någon allvarlig psykisk störning i dag.

Därmed finns det inga medicinska förutsättningar för att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård enligt Rättsmedicinalverket.

”Inget annat än fängelse”

– Som jag ser det finns det inga andra åtgärder än fängelse, säger åklagare Tomas Olsson som yrkade på åtta års fängelse under rättegången.

Advokaten sitter häktad sedan han greps hemma hos exfrun i december. Rättegången mot honom fortsätter med en kortare förhandling på onsdag. Därefter kommer tingsrättens dom.

Bakgrund

Mer läsning

Annons