Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhrlin (M): Rätt att köpa Romanos fastighet

Anders Åhrlin (M), kommunalråd i opposition, tycker att kommunen gjorde rätt som köpte fastigheten i Mosås där det kriminella gänget Romanos tidigare höll till.

Annons
Anders Åhrlin.

- Jag tycker det är bra. Vi har haft en diskussion och alla partier var överens om att köpet skulle äga rum, berättar Anders Åhrlin.

Han säger att kommunstyrelsens presidium informerats om och backat upp planerna på att köpa fastigheten i Mosås. Köpet beslutades i februari. De olika partier har valt att inte prata om beslutet så att vräkningsprocessen kunde ske säkert.

Men om ni inte skulle prata om köpet varför kommer detta nu?

- Det kan inte jag svara på. Det viktiga är att vi stänger dörren för dessa grupper, säger Anders Åhrlin (M).

Åhrlin vill inte kommentera varför Björn Sundin (S) valt att berätta om köpet just nu.

- Det vill inte jag bedöma. Partierna är överens om att inte utnyttja sådana här affärer partipolitiskt och därför tänker inte jag göra det nu, säger Anders Åhrlin (M).

Björn Sundin (S) själv säger att han tidigare inte velat svara på frågor om Mosås-köpet. Han valde att berätta nu för han tycker att Moderaterna i valkampanjen beskyller hans parti för att inte vara handlingskraftiga när det kommer till brottslighet. Extra ilsken blir Sundin för att partierna kommit överens om att inte göra partipolitik av dessa frågor och att inte prata om det i olika medier för att det kan skada arbetet.

Att berätta om Mosås-köpet var för Sundin ett sätt att visa väljarna att kommunen arbetar med dessa frågor. Även om det sker i tystnad.

- Jag kände att faran var över och att jag kunde berätta om detta nu, säger Björn Sundin.

Så ni arbetar med andra säkerhetsfrågor just nu?

- Som sagt, det vill jag inte kommentera, säger Björn Sundin (S).

Mer läsning

Annons