Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren: Flickan dog av akut virusinfektion

22-åringen som suttit häktad misstänkt för grov misshandel mot sin två månader gamla dotter, som avlidit, har släppts fri från häktet i Örebro.

Annons

- Obduktionsbeskedet visar att dödsorsak är en akut virusinfektion som orsakat lunginflammation och hjärtmuskelinflammation.

Flickans skador från misshandel har orsakats av någon men jag kan inte bevisa vem, säger vice chefsåklagare Pia Åsberg.

Mannen har suttit häktad sedan början av september även som misstänkt för grov misshandel mot den döda flickans tvillingsyster.

Kan inte bevisa

- Men jag kan heller inte bevisa vem som orsakat de skadorna, säger Pia Åsberg.

De skador den avlidna tvillingen hade var inte av sådan art att de varit dödande. Hon hade revbensfrakturer och skador på halsen.

Flickan som är i livet hade vid läkarundersökningen frakturer på skelettet.

-Någon har orsakat skadorna men det är går inte att bevisa vem. En mycket omfattande polisutredning är gjord. Vi har hämtat in uppgifter från många olika håll. Men i och med att obduktionen visar att en virusinfektions följder varit orsaken till dödsfallet finns ingen misstanke om vållande till annans död och när det gäller grov misshandel finns inga bevis i något av fallen, säger Pia Åsberg.

Hon säger att utredningen kommer att hållas öppen ytterligare en tid men att det inte finns skäl tro annat än att den läggs ner.

Mer läsning

Annons