Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren: Misstankarna har stärkts

Ett första förhör har hållits med den misstänkte mördaren. Nu har misstankarna stärkts och mannen är på sannolika skäl anhållen för mord. Polisen arbetar nu med att försöka kartlägga de personerna som är aktuella i mordutredningen.

Annons

–  Jag kan bekräfta att misstankegraden har stärkts från skäligen misstänkt till på sannolika skäl, säger Katarina Nyberg, kammaråklagare, som hållit i förundersökningen under dagen.

Vad är det som gör att misstankarna har stärkts?

–  Det är utredningsarbetet som pågått under dagen som lett fram till det här beslutet. Mer än så vill jag inte säga, säger Katarina Nyberg.

Har mannen gjort några medgivanden?–  Det kommenterar jag inte i nuläget.

Inte heller polisen vill lämna ut några uppgifter om vad som framkommit i det inledande förhöret. 

–  Vi har haft ett förhör med den anhållne där han informerats om misstanken. Det har vi genomfört eftersom vi gärna vill veta veta så fort som möjligt vilken inställning han har till det hela. Men exakt vad som sagts vill jag inte kommentera, säger Mats Nylén, pressinformatör på Örebropolisen.

Husrannsakan i bostadenNu arbetar polisen med att försöka kartlägga de inblandade personerna och händelseförloppet som ledde till mordet. 

–  Det har hållits en hel del vittnesförhör med människor i närheten av platsen där vi tror att mordet har begåtts. Vi har även gjort en del tekniska undersökningar, säger Katarina Nyberg.

Polisen har genomfört en husrannsakan i den misstänktes bostad. 

–  Jag vill inte gå in på om vi gjort några tekniska fynd. Mannen är nyligen gripen och av utredningstekniska skäl kan jag inte gå på detaljer, säger Katarina Nyberg.

Mer läsning