Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkte på spritinköpsresa - trots full sjukersättning

Den 51-årige länsbon var sjukskriven för en benfraktur och den 45-åriga kvinnan för kraftiga rygg- och nackbesvär efter en whiplash-skada.
Ändå kunde de åka på en sprintinköpsresa till Tyskland och lasta stora mängder alkohol utan problem.

Annons
(Ölen på bilden har inget med artikeln att göra.)

Kontrollgruppen i Örebro handlägger just nu ett ärende som rör en 45-årig kvinna som fastnade i tullen i Helsingborg i slutet av oktober. Bilen var kraftigt överlastad med alkohol och var tvungen att tömmas på flera hundra liter öl.

Det visade sig att kvinnan har full ersättning med livränta hos Försäkringskassan efter att hon åkt på en whiplash-skada i samband med en trafikolycka. Hon berättade att hon har kraftiga nack- och ryggbesvär och migränsbesvär, som en följd av olyckan.

En försäkringstjänsteman frågade om hon kände sig bättre nu eftersom hon kunnat åka till Tyskland och lastat flera hundra liter alkohol. Kvinnan menade att hon hade bättre och sämre dagar. Hennes fall handläggs just nu.

Den 51-årige mannen, som kommer från en mindre ort i länet, fastnade också nyligen i tullen i Helsingborg med alldeles för mycket alkohol. Han berättade att han för tillfället är sjukskriven på grund av en benfraktur. Mannen berättade att han inte visste att han var tvungen att få ett godkännande av Försäkringskassan även vid kortare utlandsresor. Ärendet har nu lämnats över till kontrollgruppen på Försäkringskassan i Örebro som ska se över eventuella åtgärder.

Mer läsning

Annons