Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Åkte till Cannes med kritiska glasögon"

Politikerna har kommit hem från den uppmärksammade fastighetsmässan i Cannes. – Jag åkte dit med kritiska glasögon. Men det fanns en viktighet i alla möten, säger Anders Åhrlin (M), kommunalråd i oppositionen.

Annons
Anders Åhrlin (M).

Varje år åker en delegation med politiker och tjänstemän till den årliga mässan i Cannes för att träffa fler investerare och locka mer kapital till Örebro kommun.

Vad fick de med sig hem?

– Jag åkte ner med kritiska ögon, vi ska inte vara med på något som vi inte har nytta av. Men det fanns en viktighet i alla möten. Vi var till och med på plats före att mässan öppnade och höll träffar, säger Anders Åhrlin.

– Vi har nu bokat möten i Örebro och jag öppnar upp för en politisk diskussion om hur vi ska möta upp de som är intresserade, fortsätter han.

Att resa till Cannes för att boka in möten kändes som en nödvändighet?

– Nu har jag sett resultaten med egna ögon. Vi får fler aktörer hit genom att delta på mässan. Jag åkte ner och boostade: ”Nu kör vi! Stans bästa gör jag inte avkall på.

Kommunalrådet Björn Sundin (S) säger så här om inbjudan till en politisk debatt:

– Jag upplever det som att intresset för Örebro bara växer för varje år och att vi är duktiga på att ta hand om våra kontakter. Så låter i alla fall reaktionerna. Men visst kan vi säkert bli ännu bättre.

– Vi har nått en lång rad kontakter och företag är riktigt nära byggstart i Örebro, fortsätter han.

Kommunalråd Björn Sundin (S).

Mipim

Mipim är världens ledande fastighetsmässa. Den hölls i Cannes, Frankrike, den 10-13 mars. Deltagarna från Örebro bor i La Bocca. Kommunens kostnad för Mipim är 145 000 + arbetskostnad. 2014 genomfördes Örebro 33 möten under två och en halv dag. Mötena handlade om pågående eller planerade projekt till framtida möjligheter till etablering i Örebro.

Mer läsning

Annons