Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre dam fräckt bestulen

En 89-årig dam utsattes under tisdagen för en fräck stöld. En man misstänks ha stulit 4500 kronor rakt ur hennes plånbok.
– Vi vill komma i kontakt med alla som kan tänkas ha sett något, säger Håkan Larsson, utredare på Örebropolisen.

Annons

Polisen efterlyser nu vittnen till den fräcka stölden som skedde mellan klockan 15 och 15.20 i dag. Kvinnan ska då ha varit vid bankomaten bredvid cykelaffären på Ekersgatan för att ta ut pengar. Efter att ha gjort några ärenden mötte hon en man som ville växla pengar.

Sedan försvann 4500 kronor spårlöst ur plånboken.

– Vi vill veta om det är någon som har satt det här i system. Det kan finnas fler drabbade som vi inte vet om, säger Håkan Larsson.

Nu är polisen intresserade av alla iakttagelser som gjorts i området vid tidpunkten. Polisens egen beskrivning av händelseförloppet finns att läsa i faktarutan intill.

– Det vi hoppas på är naturligtvis att kvinnan ska få tillbaks sina pengar och att gärningsmannen grips, säger Håkan Larsson.

Mannen hade enligt polisens signalement en smal kroppsbyggnad. Åldern uppskattas vara 40 till 45 år. Den som har upplysningar kan vända sig till polisens tipstelefon 114 14.

Polisens beskrivning av händelsen

Örebro, 2013-11-26 mellan kl. 15:00 och 15:20

Kvinnan var vid bankomaten, bredvid cykelaffären, på Ekersgatan för att ta ut pengar. Kvinnan tog ut 5000 kronor ur automaten och gick sedan runt hörnet in på Ringgatan. Hon gick in på apoteket på Ringgatan för att handla. När hon kom ut från apoteket så korsade hon Ekersgatan och gick Ringgatan mot Hagagatan.

Strax efter att hon korsat Ekersgatan kom en man fram med en tio-krona i handen. Mannen frågade kvinnan om hon kunde växla till 10 en-kronor. När kvinnan tagit upp plånboken så stoppar mannen ner handen i plånboken och växlar sin 10-krona till en-kronor på egen hand. Mannen lämnar sedan platsen och går Ringgatan ned mot apoteket.

Mer läsning

Annons