Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkohol passar inte på Diggiloo

När Diggiloo-turnén gästar Örebro i sommar kan det bli ett torrlagt arrangemang.
– Det är en familjeföreställning och då passar inte alkoholservering, säger kommunens tillståndshandläggare Leif Andersson, som tänker avslå arrangörens ansökan.

Annons

Det är åttonde sommaren i rad som Diggiloo-arrangemanget äger rum. Den 20 augusti kommer turnén till Brunnsparken. Med artister som Alcazar, Jessica Andersson, Lasse Holm, Markoolio och Moje. Sammanlagt är det 13 fulla lastbilar med scenutrustning som drar in i nöjesparken. Dessutom medföljer ett separat serveringstält med mat och dryck.

Och det är serveringsdelen som är ifrågasatt.

Leif Andersson på tillståndsenheten har fått in en ansökan från arrangörerna om ett tillfälligt alkoholtillstånd. Hans inställning är att avslå ansökan med hänvisning till kommunens regler vad gäller alkoholservering där barn och ungdomar finns.

– Själva arrangemanget är familjeunderhållning. Flera av artisterna vänder sig definitivt till en yngre publik, som Mojje och Markoolio. Och då är vårt förslag att avslå ansökan. Men ärendet kommer upp i nämnden den 8 juni och det är politikerna som tar beslutet, säger Leif Andersson.

Tidigare i vår fick Örebroföretaget Tältkrögarna nobben av kommunen när de ville servera alkohol i samband med att orienteringstävlingen O-Ringen arrangeras i Örebro i sommar. Det ansågs olämpligt att servera sprit i en omgivning med mycket barn och ungdomar.

NA har sökt arrangören av Diggiloo-turnén för en kommentar men inte lyckats.

Mer läsning

Annons