Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

All stadsbusstrafik ställs in

All stadsbusstrafik återkallas nu till garaget.
- Vi kan inte jobba så här, säger Nobinas trafikchef.

Annons
Två bussar i Hovsta centrum. Busstrafiken fick dirigeras om efter att ett större antal bussar fastnat i en brant backe utanför Hovsta. Senare på kvällen ställdes all trafik in.

När den första rejäla halkan slog till mot länet ställde det till stora problem i stadstrafiken.

- Vi sår fast överallt, vi krockar och kör av vägen, vi kan inte jobba vidare på det här sättet som vi gör nu, säger Tex Kihlström, trafikchef på Nobina från busstrafikens driftcentral.

Vad händer nu?-Vi kör färdigt linjerna så gott vi kan så att folk kommer hem, men jag vet inte hur lång tid det här kan ta. Jag har kontakt med kommunens snöröjning. Vi kommer inte åka ut från garaget innan vi får klartecken från dem att det är plogat och sandat. Men vår ambition är att komma ut på vägarna igen så snabbt det går.

Varför har inte bussarna vinterdäck?- Vi byter inte till vinterdäck på stadsbussarna, det tror jag inte något bussbolag gör. Kanske något uppe i Norrland. Varför kan jag inte riktigt svara på, men det är det vanliga. Vi följer reglerna från Trafikverket och har fem millimeters mönsterdjup på bussdäcken, säger Kihlström.

Hur hanterar ni trafikproblem som uppstår?- Det ska plogas, sandas och saltas på vägarna så att vi kommer fram. Men visst, vi har haft problem idag. Det är första dagen med snöoväder och de kanske inte har hunnit med att röja på vägarna.

Mer läsning

Annons