Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla snackar om sol och ledighet

Vad händer på stan när några har semester, när några längtar efter stundande semester, när några inte har semester då de bara jobbat kort tid på nya jobbet eller när några inte har semester då de inte har något jobb?

Annons
På stan. Maria Sandlund med sonen Jonathan och ... Nisse tar en promenad på Köpmangatan.

En gatumusikant spelar Besame mucho och en äldre kvinna med rollator skänker några slantar.

– Vi svenskar som aldrig upplevt krig, vet inte hur bra vi har det, säger hon.

På stan rullar massor av barnvagnar. De flesta vagnar styrs av föräldrar, men ett icke obetydligt antal vagnar styrs av far- och morföräldrar. Örebroarna och många turister är ledigt klädda . Stadsliv tjuvlyssnar lite och erfar att ledighet och sol diskuteras överallt. På Köpmangatan går Maria Sandlund med sonen Jonathan och maken Nisse. Maria är mammaledig och Nisse har sin första semesterdag.

– Vi bara går på stan, tittar lite på Open art, inget är planerat förutom att vi ska köpa någon leksak till Jonathan, berättar Maria som har flyttat till Örebro från Piteå.

Vad tycker då en Pitebo om Örebro?

– Här är det trevligt, men här finns för lite vatten. Ett hav vid Örebro skulle inte skada, förklarar Maria.

På Våghustorget leker barn på ett konstverk. Mamman, som har shoppat inför kommande ledighet på Österlen, kollar så att ingen ska slå sig. Anita Backlund tar paus och sätter sig på en bänk och läser ett reklamblad. Hon tycker att det är skönt att hämta kraft här. På Drottninggatan möts mor och dotter Lilja, Marie-Helene och Jennie. Ingen av dem har semester i sommar.

– Vår butik Time har just öppnat och då finns det inte tid för ledighet, säger Marie- Helene.

– Jag började jobba som fastighetsskötare för en vecka sedan så jag har inte hunnit att jobba ihop till någon semester, berättar Jennie.

Våghustorget. Bröderna Lukas och Gustav klättrar och har kul.
Vila. Anita Backlund tar en paus innan hon går vidare.$RETURN$$RETURN$ Paus. Marie-Helene och Jennie Lilja får en pratstund tillsammans.

Mer läsning

Annons